Hoe onze Facebook-actie dankzij jullie een daverend succes werd

Hoe onze Facebook-actie dankzij jullie een daverend succes werd

Orchideee facebook actie
Op 20 juni 2017 besloot Orchideee nietsvermoedend een bescheiden actie op touw te zetten. Om onze nieuwe blog te introduceren, plaatsten we een bericht op Facebook: “Wat heb je altijd al willen weten over orchideeën? Stel je vraag en wie weet schrijven wij er een blog over!” De winnaar zou een gratis orchidee uit onze webshop winnen.

We verwachtten een paar reacties, een stuk of 20 misschien. Van mensen die hun best zouden doen een originele vraag in te dienen, om daarmee een gratis orchidee te winnen. En die originele vraag zou dan voor ons leuk zijn om op de blog te beantwoorden.

Maar dat is helemaal niet wat er gebeurde.

In plaats daarvan gebeurde er dit.


De volgende dag al begonnen de vragen langzaam binnen te druppelen. Maar geen ‘slimme’ vragen van mensen die graag een prijs wilden winnen. Nee, jullie stelden hele praktische vragen, over jullie eigen orchideeën waar iets mee was. Slappe bladeren. Allerlei soorten luis. Bruine verkleuringen.

Jullie vroegen om hulp.

Verscheidene van jullie plaatsten foto’s van jullie orchidee, met hele specifieke vragen erbij. “Kan deze de vuilnisbak in of is-ie nog te redden?” Of “deze orchidee wil maar niet gaan bloeien, wat doe ik fout?” En “Hoe zorg ik dat mijn kat mijn orchidee niet kapot bijt?” Niet echt vragen om een blog artikel over te schrijven, toch?

Maar jullie zaten er wel echt mee...

Oorspronkelijk was ons plan om alle ingediende vragen te verzamelen, en dan alleen de winnende vraag te beantwoorden. Maar wat moesten we doen met al die mensen die ons om hulp vroegen? Die konden we toch niet in de kou laten staan?

Halverwege dag 1 besloten we het dus over een andere boeg te gooien.


We belden onze kweker: “wil iemand die arme mensen helpen en hun vragen beantwoorden?” Dat wilden ze wel. Carolien maakte met plezier een uurtje vrij voor Facebook. En bleef dat tijdens de hele actieperiode doen. Uiteindelijk heeft ze meer dan 75 mensen advies gegeven.

Ondertussen ging ons Facebook berichtje het geweldig goed doen. Het werd meer dan 42.000 keer bekeken, kreeg 1.800+ likes, en werd meer dan 100 keer gedeeld. Van zulke aantallen hadden we vantevoren alleen maar kunnen dromen!

Dat zette ons aan het denken.

Eigenlijk moeten we dit vaker doen, zo’n rondje vragen beantwoorden. We maken jullie er blij mee, we krijgen inzicht in waar jullie mee zitten, en we trekken er ook nog eens heel veel nieuwe bezoekers mee!

Daarom gaan we binnenkort een regelmatig terugkerend Facebook-vragenuurtje invoeren. We weten nog niet precies hoe, maar als we het uitgedacht hebben zijn jullie de eersten die het te horen krijgen.


Heb je leuke tips en ideeën? We horen ze graag. Laat ze bijvoorbeeld achter in de comments hieronder. Dankjewel alvast!