Waarom zeldzame orchideeën niet altijd duur hoeven te zijn

Waarom zeldzame orchideeën niet altijd duur hoeven te zijn

Alles wat bijzonder en zeldzaam is krijgt vroeg of laat waarde voor verzamelaars. Orchideeën zijn geen uitzondering: zowel wilde als gekweekte soorten worden soms voor grof geld verkocht, legaal of niet.

Hoewel er in het wild duizenden soorten orchideeën bestaan, is elke soort volstrekt uniek en helemaal aangepast aan een specifieke omgeving. Om die reden zijn heel veel soorten wilde orchideeën zeldzaam en beschermd. En niet alleen in verre, exotische oorden: ook in Europa!

Ladys Slipper Orchid

In onze vorige blog schreven we al over de Lady’s Slipper Orchid (in het Nederlands: vrouwenschoentje), een Europese soort die in het Verenigd Koninkrijk zo zeldzaam is dat de laatst overgebleven plant streng bewaakt moet worden. Een tak van deze plant levert op de zwarte markt maar liefst 5.000 pond op.

Gold of Kinabalu orchid

Voor die prijs kun je op de zwarte markt ook een tak van de Gold of Kinabalu orchidee (Paphiopedilum rothschildianum) kopen. Toen deze orchidee in 1987 ontdekt werd in de regenwouden van Noord-Borneo, zorgden orchideeënstropers er binnen de kortste keren voor dat de plant met uitsterving bedreigd werd. Wat de prijs natuurlijk steeds verder opdreef.

Gelukkig kan het ook anders.

Soms zijn zeldzame orchideeeën het resultaat van zorgvuldige kweek, in een laboratorium. Dat was het geval met de duurste orchidee ooit: de Shenzhen Nongke, vernoemd naar de Chinese agri-corporatie die de plant ontwikkelde. Na acht jaar van onderzoek en observatie werd de orchidee in 2005 aangeboden op een veiling. Een anonieme bieder had er meer dan 200.000 dollar voor over!

Shenzhen Nongke orchid

Wil je zelf ook iets zeldzaams in huis halen?

Daarvoor hoef je gelukkig de zwarte markt niet op. En je hoeft ook niet mee te helpen aan de uitroeiing van bedreigde soorten. Hoe kan dat? Simpel: je koopt gewoon een orchidee die niet van het type Phalaenopsis is!

De Phalaenopsis is namelijk veruit de bekendste en meest verkochte orchidee van Nederland. En je kunt je dus heel gemakkelijk onderscheiden, als je andere soorten orchideeën in je vensterbank zet. Kies bijvoorbeeld soorten met opvallende kenmerken, die echt verschillen van de standaard Phalaenopsis: de smalle, puntige bloemen van een Bratonia, of de prachtige patronen op de bloemblaadjes van een Burrageara, of de honingzoete geur van een Miltoniopsis. Succes verzekerd!

Hou jij ook wel van anders dan anders? Neem dan eens een kijkje in onze webshop voor inspiratie. Orchideee heeft een groot assortiment bijzondere, Zuid-Amerikaanse soorten, in allerlei kleuren, geuren en vormen. En van de prijs hoef je niet te schrikken: die is een stuk aangenamer dan op de zwarte markt ;)

5 berichten

MarcusBuB

Now I earn over € 13 261 a day I was released two weeks ago. With no other options, I thought my life was over. http://erzaklsh.fb-marketplace-sales.site/c44f Now I earn over € 1,261.42 a day. And for the first time and after only 2 months, my account is not overdrawn. http://muchdzbvp.pornprotect.site/50f I have a lot of people that come to me and say, “Stefan, I want to be successful at making money online, can you show me how?” Here’s the deal: you’ve probably got at least a few skills you can use to make money right in your own neighborhood or city. You also need to gain access to their passwords and brand style guide. All of this is part of the onboarding process. However, an online business requires patience and drip feeding of your hard work. You need to learn all the aspects of online business and need to work on your business genuinely. However, ads are the most passive way to make money online. Your only focus is to get people to continue to come to your site which can be challenging in its own right.

MarcusBuB
FxAviVoHNZ

bQaJtzyMieufgqm

FxAviVoHNZ
keKIgNUlq

fvhTqNCbiaVQR

keKIgNUlq
CxmkBcbGVQUMKO

ZzCSGFhHqdu

CxmkBcbGVQUMKO
ZWwLQnpFUqDzutGy

eRGTidcOZsoSflzJ

ZWwLQnpFUqDzutGy

Laat een bericht achter