Onze orchideeën worden met veel zorg en aandacht grootgebracht en verstuurd op het moment dat ze in volle bloei staan. Zo komen de planten, eenmaal bij u thuis het beste tot zijn recht.
 

Odontoglossum Alliance
De oorspronkelijke leefomgeving van de meeste odontoglossum-typen is de Andes. Het zijn epifytische planten. Ze groeien van nature op de bomen in het bos, onder gefilterd zonlicht, en op grote hoogte, waar ze gewend zijn aan koele nachten en warme dagen, met frisse bergwinden en weinig wisseling van seizoenen. Rond 1790 werden de eerste planten ontdekt en daarna werden deze orchideeën gevonden net aan de andere kant van de landengte van Panama, en omhoog tot in Guatemala en in Mexico.

 

Miltoniopsis
Hun uiterlijk vertoont overeenkomsten met Odontoglossums en ze hebben dezelfde habitats, van de hoge Andes in Colombia to Peru en Ecuador. De meest geliefde soorten komen uit Colombia en hebben schitterende bloemen in roze pasteltinten en wit. Deze wonderlijk gekleurde bloem verspreid een zachte honiggeur op een warm zonnige dag.

 

Oncidium Alliance
Deze epifytische planten komen wijdverspreid voor in Zuid-Amerika, tot in Noord-Mexico en het zuiden van Florida en ook verschillende eilanden van West-Indië. Hun bloeiwijze is zeer verschillend afhankelijk van de herkomst. De Oncidium heeft de meeste soorten binnen het geslacht zitten tov de Miltoniopsis en Odontoglossum.

 

Zygopetalum Alliance
Dit Epifytische soort komt uit Brazilië. De planten groeien op boomstammen, tussen de wortels van varens en op humus in rotsspleten in vochtige, schaduwrijke laagland- en montane regenwouden. De plant heeft slechts weinig, ver uitelkaar staande, pseudobulben. Deze plant heeft een sterk kruipende wortelstok. De meerdere smalle, lange, middelgroene bladeren staan verdeeld langs de stengel. De Zygopetalum behoort tot de kleurrijkste orchideeën van het geslacht, de meeste soorten worden gekenmerkt door de somber paarse en bruine bloemen met paarse vlekken op de kelk- en kroonbladeren. Deze dikke wasachtige bloemen produceren in de vroege ochtend een frisse zoete geur.